Agunnaryds Röda Korskrets bildades 1928 på initiativ av Karin och Arvid Crona i Byvärma. Det är alltså 85 år sedan i år. Kretsen har nästan 100 medlemmar. Varje år hålls kretsstämma efter gudstjänsten på fastlagssöndagen, då vi bjuder på kaffe och fastlagsbullar.

På våren ordnar vi en trivselkväll med auktion, lotterier mm. Vi deltar även i ”Kretskampen” en frågetävling i allmänbildning och Röda Kors-kunskap. De senaste åren har vi, en söndag på sommaren, bjudit pensionärer och medlemmar på eftermiddagskaffe och underhållning i  hembygdsgården.

Sedan några år tillbaka ordnar vi sk. ”Motionslotteri” varje månad: Motionera till förmån till Världens Barn!

I oktober har vi en egen ” Världens Barn-Gala” och bjuder på tårta i Lanthandelns café. En söndag i december firar vi Lucia tillsammans med Agunnaryds församling, i kyrkan och i församlingshemmet. Då skänker vi ett halssmycke till den som blir Lucia.

Nästan varje år ordnas kurser i första hjälpen och hjärt- lungräddning, ibland riktat till skolbarnen och ibland särskilt riktat till småbarnsföräldrar – allt efter önskemål från Agunnarydsborna.

Varje månad är det några damer från Agunnaryd som hjälper till med bl.a. försäljning på mötesplats Kupan i Ljungby. Agunnaryds Röda Korskrets har även flera insamlingar varje år, såsom vår- och höstinsamlingar, till Världens Barn och julinsamlingen. Varje år skänker Agunnaryds Röda Korskrets pengar till behövande, både inom Sverige och utomlands.

Kontakt:
Ordf. Eva Nilsson

0372-61164
eva51nilsson@hotmail.com

Webb: http://kommun.redcross.se/ljungby/om-oss/om-oss/