Agunnaryds Idrottsförening bildades 1934 av några fotbollsentusiaster och föreningen har nu cirka 200 medlemmar. Till en början var verksamheten förlagd till Trekanten som ligger cirka 7 km från kyrkbyn. 1964 började man arbetet med en fotbollsplan uppe i byn. Planen invigdes 1968. 10 år senare invigdes klubbstugan. Med åren växte verksamheten och därmed också behovet av ytterligare en plan som stod klar 1989.

Föreningen har ett herrlag med A- och B-lag, ett damlag ihop med Ryssby IF samt 3 st. ungdomslag i seriespel. Några av ungdomslagen har vi tillsammans med Ryssby IF och GoIF Ling. Det bedrivs även knatteträning för 6-8 åringar.

Hemmaarenan heter Ekvallen och där finns två gräsplaner för 11-mannalag och en klubbstuga. Ekvallen har nyligen renoverats så att entrén har flyttats och en ny kiosk har byggts. Till detta har föreningen fått pengar från Agunnarydsstiftelsen.

Vill du följa våra lag kan du göra det på vår hemsida www.agunnarydsif.se eller live på Ekvallen – hjärtligt välkommen. Mer historia och roliga minnen om föreningen finns att läsa i boken Agunnaryds IF under 60 år som gavs ut i samband med 60-årsjubiléet 1994.

Kontakt:
Erik Nilsson   0372-61030   
erik@agunnaryd.se