Page 105 - AA2012
P. 105
Erik tar över Ryssby Hotell
Klockan är kvart i sex på kvällen, God mat, rejäl husmanskost och mat så att tre enklare hotellrum i vandrar hem stil finns
det är fredag och vi (Jag och min fa- man blir mätt! det för uthyrning. Två rum med utsikt över
milj) är på väg in till Ryssby hotell. I sjön och det tredje med två enkelsängar, står
dörren möts vi av en man som kom- Men som sagt, Erik är full av idéer för till förfogande för den som behöver.
mer ut med en pizzakartong, inne framtiden, några små och några lite större
står det några i kö för att beställa förändringar kan det nog bli vad det lider. 300kr per person och natt kostar det eller
pizza till sig och sina nära . Vissa tar Bl.a. berättar Erik att han vill göra ett tillägg 500 kr för två personer i dubbelsäng. I det
maten med sig, andra stannar kvar till den redan så populära söndags lunchen priset ingår förutom små trevliga rum också
och äter på plats. där han vill lägga till en sillbuffé. Så att sänglinne (men man bäddar själv), frukost
hela söndags lunchen blir som en tre rätters som finns i kylskåpet för egenservering i
Bakom disken står Erik Eronson, en 26 årig middag fast i buffé form med sillbuffé varm- det gemensamma sällskapsrummet, samt
ung man som är född och uppvuxen i Ryssby, rättsbuffé och dessertbuffé. Vidare vill Erik delad toalett.
som gick hotell och restaurang utbildningen prova på att ha lördagsöppet framöver, och
på Ryssby gymnasiet, som en längre tid varit dessutom ha catering från Ryssby hotell, och Sommaren står för dörren och det finns en
anställd av Ryssby hotell och catering, och att ungefär en gång i månaden ha en pubafton del småfix Erik känner att han vill göra med
som den 21 april 2012 tog över Ryssby hotell. med trubadur. stället. Därför kommer Ryssby hotell att
Den tidigare ägaren Igge, finns också på plats erbjuda begränsade öppettider under som-
denna kväll ett klart tecken på ett fortsatt Lördagsöppet maren enligt följande:
samarbete mellan de båda, men annars är Lördagsöppet kommer till att hållas från • Helt stängt vecka 29
det i Ljungby man numera kommer att finna och med första september på prov. De andra • Stängt för lunch vecka 28-30
Igge, där han fortsätter driva ”Ryssby Lunch idéerna kommer sakta men säkert omvandlas • Pizzerian stängd vecka 28-31
& Catering” i praktik… det får ta sin tid, en sak i sänder. Under denna tid är det såklart öppet för
Men nu är det Ryssby hotell och Erik som Maten vi beställt kommer in och doftar beställningar hela tiden utom just vecka 29.
ligger i vårt intresse för denna kväll. Inte underbart… mmmm… råvarorna är färska, Kommande händelser på Ryssbyhotell som
bara är jag här för att göra ett reportage för färska tomater och färska champinjoner, rik- det kan vara värt att boka in i kalendern
Agunnaryds Allehanda. Magen kurrar efter tigt god krispig botten, mild tomatig sås gräd- redan nu är:
en lång arbetsdag, så det är klart att vi tänkt dig ost och mört saftigt kött på. Både vuxna • 29 maj kl. 19.00 kommer det att hållas
provsmaka pizzorna med, och så förståss ska och barn rensade förnöjt sina tallrikar, helt en trivselkväll med en föreläsning om att
erkännas att undertecknad är god vän med enkelt riktigt goda pizzor! På frågan vilken ”Jaga i Sydafrika” för 100 kr/person ingår
Eriks fru, Frida som också ansluter sig till som är Eriks personliga favorit får han fun- pizza och läsk/vatten/öl, antal platser är
oss, tillsammans med hennes och Eriks två dera ett tag så säger han tillslut: ”vikingbåt”, begränsade. Boka gör man på telefon num-
barn Athena och Linn. eller kanske ”hotellets special”. Hela listan på mer: 0372-40012
• 6 juli Marknads pub med trubadur
”Hotellets special” pizzorna, och övriga menyer finns på Ryssby • 1:a september FEST! Lite av en nyinvig-
Hotells hemsida: www.ryssbyhotel.se
Vi börjar med att beställa in maten, jag väljer ning av Ryssby hotell, lördagsöppet startar
en ”Hotellets special” med oxfilé, fläskfilé Vad gäller maten kommer Erik att kunna och Pejje finns på plats.
bearnaisesås och champinjoner på. Tomas erbjuda: Kortfattat:
och barnen tar olika versioner av kebab pizza. • Pizza och Kebab för avhämtning, eller • 21 april tog Erik Eronson över Ryssby-
Medan vi väntar fortsätter telefonen att ringa, att ätas där hotell
kunder kommer och går och Erik har fullt • À la carte vid beställning i förväg • Ryssbyhotell erbjuder Pizza, kebab, À la
upp. I köket har han hjälp av Jusuf som bakar • Dagens rätt (kommer att finnas ett alter- carte, lunch, catering
pizzor så det står härliga till. Ytterligare en nativ för varje dag och en veckans rätt, ett • Rum för uthyrning
anställd finns det enligt Erik: hon heter Jennie alternativ som finns med hela veckan) • Fullständiga rättigheter
men är föräldraledig för tillfället. Sen finns • Söndagsmiddagen; riktigt god mat i buffé • Trivselkvällar, pub aftnar mm
det extra personal att tillgå vid behov och form. • Man kan finna dem på Internet på adres-
framför allt är det då familjen som engageras, • Julbord sen: www.ryssbyhotel.se
hustrun Frida samt Eriks två systrar Anna och Men det är inte bara mat som erbjuds, även • Telefonnumret dit är: 0372-400 12
Ida. Men som sagt ikväll är det Erik, Jusuf Text och foto: Madelene Wilke
och Igge som håller ställningarna i köket.
Vid ögonblick av lugn kommer Erik ut från
köket och ansluter sig till oss, då passar jag
på att ställa några frågor till honom och
Erik berättar att det alltid funnits ett frö av
intresse att driva något eget i Ryssby, ett frö
som grott där länge och nu föll allt på plats,
tiden var rätt och möjligheten att bli ny ägare
till Ryssby hotell öppnade sig och han tog
chansen. Detta är något han verkligen vill
och tror på. Just nu pågår en inkörs period
då han känner sig för och vill jobba in sig i
restaurangen sakta. Som Erik uttrycker det;
visst är han full av idéer men hellre göra få
saker bra än att ta på sig allt och göra ett
halvtaskigt jobb. Man ska kunna lita på att
det man beställer håller hög kvalité och att
Ryssby hotell fortsätter att stå för: Bra och
9