Page 105 - AA2012
P. 105

Erik tar över Ryssby Hotell


       Klockan är kvart i sex på kvällen,   God mat, rejäl husmanskost och mat så att   tre enklare hotellrum i vandrar hem stil finns
       det är fredag och vi (Jag och min fa-  man blir mätt!                    det för uthyrning. Två rum med utsikt över
       milj) är på väg in till Ryssby hotell. I                                 sjön och det tredje med två enkelsängar, står
       dörren möts vi av en man som kom-   Men som sagt, Erik är full av idéer för   till förfogande för den som behöver.
       mer ut med en pizzakartong, inne    framtiden, några små och några lite större
       står det några i kö för att beställa   förändringar kan det nog bli vad det lider.   300kr per person och natt kostar det eller
       pizza till sig och sina nära . Vissa tar   Bl.a. berättar Erik att han vill göra ett tillägg   500 kr för två personer i dubbelsäng. I det
       maten med sig, andra stannar kvar   till den redan så populära söndags lunchen   priset ingår förutom små trevliga rum också
       och äter på plats.                  där han vill lägga till en sillbuffé. Så att   sänglinne (men man bäddar själv), frukost
                                           hela söndags lunchen blir som en tre rätters   som finns i kylskåpet för egenservering i
       Bakom disken står Erik Eronson, en 26 årig   middag fast i buffé form med sillbuffé varm-  det gemensamma sällskapsrummet, samt
       ung man som är född och uppvuxen i Ryssby,   rättsbuffé och dessertbuffé. Vidare vill Erik   delad toalett.
       som gick hotell och restaurang utbildningen   prova på att ha lördagsöppet framöver, och
       på Ryssby gymnasiet, som en längre tid varit   dessutom ha catering från Ryssby hotell, och   Sommaren står för dörren och det finns en
       anställd av Ryssby hotell och catering, och   att ungefär en gång i månaden ha en pubafton   del småfix Erik känner att han vill göra med
       som den 21 april 2012 tog över Ryssby hotell.   med trubadur.            stället. Därför kommer Ryssby hotell att
       Den tidigare ägaren Igge, finns också på plats                           erbjuda begränsade öppettider under som-
       denna kväll ett klart tecken på ett fortsatt   Lördagsöppet              maren enligt följande:
       samarbete mellan de båda, men annars är   Lördagsöppet kommer till att hållas från   • Helt stängt vecka 29
       det i Ljungby man numera kommer att finna   och med första september på prov. De andra   • Stängt för lunch vecka 28-30
       Igge, där han fortsätter driva ”Ryssby Lunch   idéerna kommer sakta men säkert omvandlas   • Pizzerian stängd vecka 28-31
       & Catering”                         i praktik… det får ta sin tid, en sak i sänder.  Under denna tid är det såklart öppet för
       Men nu är det Ryssby hotell och Erik som   Maten vi beställt kommer in och doftar   beställningar hela tiden utom just vecka 29.
       ligger i vårt intresse för denna kväll. Inte   underbart… mmmm… råvarorna är färska,   Kommande händelser på Ryssbyhotell som
       bara är jag här för att göra ett reportage för   färska tomater och färska champinjoner, rik-  det kan vara värt att boka in i kalendern
       Agunnaryds Allehanda. Magen kurrar efter   tigt god krispig botten, mild tomatig sås gräd-  redan nu är:
       en lång arbetsdag, så det är klart att vi tänkt   dig ost och mört saftigt kött på. Både vuxna   • 29 maj kl. 19.00 kommer det att hållas
       provsmaka pizzorna med, och så förståss ska   och barn rensade förnöjt sina tallrikar, helt   en trivselkväll med en föreläsning om att
       erkännas att undertecknad är god vän med   enkelt riktigt goda pizzor! På frågan vilken   ”Jaga i Sydafrika” för 100 kr/person ingår
       Eriks fru, Frida som också ansluter sig till   som är Eriks personliga favorit får han fun-  pizza och läsk/vatten/öl, antal platser är
       oss, tillsammans med hennes och Eriks två   dera ett tag så säger han tillslut: ”vikingbåt”,   begränsade. Boka gör man på telefon num-
       barn Athena och Linn.               eller kanske ”hotellets special”. Hela listan på   mer: 0372-40012
                                                                                • 6 juli Marknads pub med trubadur
       ”Hotellets special”                 pizzorna, och övriga menyer finns på Ryssby   • 1:a september FEST! Lite av en nyinvig-
                                           Hotells hemsida: www.ryssbyhotel.se
       Vi börjar med att beställa in maten, jag väljer                          ning av Ryssby hotell, lördagsöppet startar
       en ”Hotellets special” med oxfilé, fläskfilé   Vad gäller maten kommer Erik att kunna   och Pejje finns på plats.
       bearnaisesås och champinjoner på. Tomas   erbjuda:                       Kortfattat:
       och barnen tar olika versioner av kebab pizza.   • Pizza och Kebab för avhämtning, eller   • 21 april tog Erik Eronson över Ryssby-
       Medan vi väntar fortsätter telefonen att ringa,   att ätas där           hotell
       kunder kommer och går och Erik har fullt   • À la carte vid beställning i förväg   • Ryssbyhotell erbjuder Pizza, kebab, À la
       upp. I köket har han hjälp av Jusuf som bakar   • Dagens rätt (kommer att finnas ett alter-  carte, lunch, catering
       pizzor så det står härliga till. Ytterligare en   nativ för varje dag och en veckans rätt, ett   • Rum för uthyrning
       anställd finns det enligt Erik: hon heter Jennie   alternativ som finns med hela veckan)  • Fullständiga rättigheter
       men är föräldraledig för tillfället. Sen finns   • Söndagsmiddagen; riktigt god mat i buffé   • Trivselkvällar, pub aftnar mm
       det extra personal att tillgå vid behov och   form.                      • Man kan finna dem på Internet på adres-
       framför allt är det då familjen som engageras,   • Julbord               sen: www.ryssbyhotel.se
       hustrun Frida samt Eriks två systrar Anna och   Men det är inte bara mat som erbjuds, även   • Telefonnumret dit är: 0372-400 12
       Ida. Men som sagt ikväll är det Erik, Jusuf                                          Text och foto: Madelene Wilke
       och Igge som håller ställningarna i köket.
       Vid ögonblick av lugn kommer Erik ut från
       köket och ansluter sig till oss, då passar jag
       på att ställa några frågor till honom och
       Erik berättar att det alltid funnits ett frö av
       intresse att driva något eget i Ryssby, ett frö
       som grott där länge och nu föll allt på plats,
       tiden var rätt och möjligheten att bli ny ägare
       till Ryssby hotell öppnade sig och han tog
       chansen. Detta är något han verkligen vill
       och tror på. Just nu pågår en inkörs period
       då han känner sig för och vill jobba in sig i
       restaurangen sakta. Som Erik uttrycker det;
       visst är han full av idéer men hellre göra få
       saker bra än att ta på sig allt och göra ett
       halvtaskigt jobb. Man ska kunna lita på att
       det man beställer håller hög kvalité och att
       Ryssby hotell fortsätter att stå för: Bra och
                                                                                                                9
   100   101   102   103   104   105   106   107   108   109   110